Evjen ny hovedtrener

Postet av Tillerbyen Media den 9. Nov 2018

Simon Hustad Evjen (27) vender hjem til sørsida og Tiller Idrettslag Fotball fra og med 2019-sesongen.

Evjen (t.h.) og sportssjef Daniel Halgunset.


Avtroppende Tillerbyen Fotballklubb og påtroppende Tiller Idrettslag Fotball er svært glade for å kunne meddele at sjetnmarkingen Simon Hustad Evjen er tilbake på TOBB Arena Sør som hovedtrener for herrer senior A i Norsk Tipping-ligaen 2019.

27-åringen kommer fra FK Kvik i 4. divisjon der han har vært hovedtrener de siste tre årene. Evjen ledet Kvik til 1.-, 2.- og 4. plass de tre siste sesongene, og tok seg i år til 1. runde i NM hvor de tapte 0-1 for Ranheim. Før den tid var han trener for moderklubben Sjetne IL, samt spiller for Tiller Fotball tilbake i 2009.

I tillegg er Evjen hovedtrener for Rosenborg Nasjonal G13 (Team BDO) og assistenttrener for Utleira Futsal. Han innehar B-lisens i trenerkurs.


Gleder seg til å vende "hjem"

De blåkledde fra Tillerbyen kan se frem til at Evjen returnerer på TOBB Arena Sør i blå overdel for første gang på ti år, men han er ikke akkurat ukjent med banen på Tonstad, ettersom han har sett svært mange kamper der de siste årene.

Nå kan han nesten ikke vente med selv å være en del av opplegget.

- Jeg er strålende fornøyd med å vende tilbake til Tiller Fotball og som hovedtrener for herrelaget. Det er en ære å få ta over etter Jørn (André Hugdal), som har vært den aller viktigste personen på og utenfor banen for Tillerbyen de siste årene. For meg blir det som å komme hjem, selv om jeg opprinnelig kommer fra nabobydelen. Jeg har tilbrakt mange timer på TOBB Arena Sør de siste årene for å se Tiller i aksjon, og jeg gleder meg vanvittig til å ta del i den positive atmosfæren som befinner seg i klubben for øyeblikket, meddeler Evjen.

- Tiller er en stor klubb som jeg har den største respekt for, og det vet jeg alt om ettersom jeg har vært her tidligere. Det er mye som skjer i klubben i disse dager, og jeg kan ikke vente med å komme i gang det med arbeidet jeg skal gjøre.


Sa nei til andre klubber

Kanskje ikke overraskende hadde Evjen tilbud fra flere klubber, både på samme nivå og faktisk høyere enn Tiller, men den nye hovedtreneren legger til grunn at det var noen faktorer som gjorde avgjørelsen etter hvert enkel.

- I Tiller er det mange gode personer som ønsker det samme. Jeg har alltid fått et inntrykk av at ting gjøres skikkelig, og det er få, om noen, tilfeldigheter som gjør at prestasjonene lyser. Min gode venn Marius Larsen har også fortalt meg mye om klubben og videre planer, og jeg må bare få berømme den jobben han og mange andre frivillige gjør i Tiller, opplyser Evjen.


- Fantastisk jobb i 2018

Evjen tar over et lag som havnet på en imponerende 3. plass i Norsk Tipping-ligaen avdeling 5 samt kapret en plass i neste års NM, og den nye hovedtreneren skryter av både spillere og trenere som klarte en stor bragd veldig få - egentlig kanskje ingen - trodde på forhånd.

- Det står stor respekt av årets sesong. Jeg vet at Hugdal, Eirik Utheim og resten av trenerteamet har gjort en fantastisk jobb med å nå denne målsettingen. Det er ikke en enkel liga å spille i, men de har sørget for at spillerne har prestert på topp nivå gjennom en lang sesong.

Samtidig forteller Evjen at han gleder seg til å få jobbe med lagets gode spillere.

- Det er utvilsomt en solid spillerstall som finnes her. Mange av spillerne har blitt utviklet her gjennom de siste årene, og nå starter jobben med å prøve å beholde de fleste for å utvikle de ytterligere. Jeg gleder meg til å treffe dem alle sammen.

På spørsmål om hva vi kan forvente av et "Evjen-lag", svarer han følgende:

- Kort sagt prøver mine lag å trene og spille på en måte som utvikler spillerne og er artig å utføre og se på. Lykkes vi med det, og bygger videre på det meget gode fundamentet som er lagt fra før, kan det bli et nytt fint år for Tiller i 2019. Men det krever ekstremt hardt arbeid fra alle involverte, noe som alltid er det viktigste for suksess.


Tiller Idrettslag Fotball ønsker Simon Hustad Evjen hjertelig velkommen tilbake til klubben, denne gang som hovedtrener for herrer senior A.

Klubben har også en oppdatering angående resterende støtteapparat som er ventet å bli offentliggjort snarest.Sportssjefen informerer

Postet av Tillerbyen Media den 30. Okt 2018

Sportssjef Daniel Halgunset forteller om tingenes tilstand, og det er positive tilbakemeldinger.


De blåkledde fra Tillerbyen avsluttet en svært lovende 2018-sesong på en imponerende 3. plass, der absolutt alle utenforstående avskrev gutta i helblått etter sju serierunder. Etter tapet i TV-kampen i slutten av mai, lå nemlig Tillerbyen helt sist på tabellen i Norsk Tipping-ligaen avdeling 5.

Så begynte gutta å vinne, og de sluttet ikke.

De berget plassen med fire kamper igjen å spille, de sikret NM-plassen i nest siste serierunde og de fikset til slutt en pallplassering på en svært jevn tabell.


Positive spillersamtaler

2019-sesongen har alt startet, ifølge Halgunset.

- I perioden som kommer nå, kan vi ikke sette oss ned for å hvile på de berømte laurbærene. Vi vet vi har en jobb å gjøre, men det er også en jobb vi allerede er godt i gang med, forteller sportssjefen.

- Vi har nettopp gjennomført en strålende 2018-sesong, men vi begynte med spillersamtaler første uken rett etter vi var sikker på at vi spilte i Norsk Tipping-ligaen også neste år. Disse samtalene har vært veldig positive. De aller fleste i spillergruppa har allerede varslet at de ønsker å bli med neste år når vi blir Tiller, og det er en meget lovende start.


Hyller Hugdal

Halgunset er krystallklar på at gutta i helblått vil være et lag å se opp for også i 2019.

- Vi har mange spillere som har vært med her i mange år nå, og den kontinuiteten er veldig viktig for oss. Så skal vi bygge videre på det vi allerede har, men det er også viktig å tenke på at vi bygger alltid ting steg for steg.

Sportssjefen hyller også den avtroppende spillende treneren Jørn André Hugdal, som foreløpig har spilt og ledet sin siste Tillerbyen-kamp.

- Hugdal har vært en stor brikke i vårt lille puslespill, og han har lagt ned en stor jobb som er verdsatt hos alle. Vi har stor forståelse for valget hans, og vi ønsker han alt godt videre. Så har vi også et lite ønske om at han returnerer i helblått ved en senere anledning, innrømmer Halgunset, som kan meddele følgende om trenerkabalen til neste år:

- Helt fra da Hugdal varslet at han ikke ble med neste år, har vi jobbet med trenerkabalen i kulissene. Det er en kabal som alltid vil være utfordrende å løse, men vi har kanskje noe å fortelle breddefotballverdenen i løpet av de nærmeste dagene.Tillerbyen 5 - 2 Steinkjer

Postet av Tillerbyen Media den 28. Okt 2018

TOBB ARENA SØR (TILLER): Tillerbyen vant årets siste kamp og avsluttet på 3. plass på tabellen.

Jubel etter 4-1-scoringen til Mats Ingebrigtsen.


2018-sesongens siste kamp startet i et forrykende tempo, der begge lag var offensive og ønsket å vinne. Spesielt Tillerbyen var svært ivrige i starten siden dette var spillende trener Jørn André Hugdals siste kamp.

Og det var også vertene som åpnet målkontoen først.

Før sju minutter var spilt gjorde Sondre Bondø Garstad et flott forarbeid og fant Mats Ingebrigtsen bak i feltet. Fra 12 meter og på halv volley banket han inn 1-0 i lengste hjørne.

Kvarteret ut i kampen doblet blåtrøyene ledelsen. Et fantastisk skudd fra Espen Mathiassen skrudde seg i lengste vinkel - lekkert!

Få minutter senere kunne kampen ha vært punktert nesten før den hadde startet. Tillerbyen var virkelig på hugget, men Gard Ragnar Killingbergs skudd fra skrått hold havnet i nettveggen.


Solid andre omgang

Men Steinkjer tok over. De reduserte til 1-2 alene med keeper Mats Woldmo Hagen, og de hadde flere brukbare muligheter i perioden som fulgte, blant annet en heading i tverrliggeren.

To minutter før pause ble det imidlertid ny hjemmejubel. Martin Berdal tuppet inn 3-1 fra to meter etter et hjørnespark som havnet tilbake i feltet fra Killingberg, og blåtrøyene tok med seg godfølelsen ut til den andre omgangen.

Årets siste førtifemminutter inneholdt flere store Tillerbyen-sjanser i starten, og da Ingebrigtsen sendte Tillerbyen opp i 4-1 med et smart langskudd halvveis, begynte man å ane hvor poengene skulle havne.

Tre minutter før full tid sparker Steinkjer et nytt håp i kampen med sin 2-4-redusering på frispark, men Sindre Olufsen - faktisk - fastsatte sluttresultatet til 5-2 fra kloss hold rett etterpå.


Dette betyr at Tillerbyen ender på 3. plass i Norsk Tipping-ligaen avdeling 5 2018.

En knallsterk prestasjon av en ung spillergruppe!


Kampfakta:

Tillerbyen FK 5 (3) - (1) 2 Steinkjer FK
1-0 Mats Ingebrigtsen 7'
2-0 Espen Amandus Mathiassen 15'
2-1 21'
3-1 Martin Kristoffer Berdal 43'
4-1 Mats Ingebrigtsen 68'
4-2 87'
5-2 Sindre Olufsen 88'

26. serierunde Norsk Tipping-ligaen avdeling 5
Lørdag 27. oktober 2018 kl.12.00
Tilskuere TOBB Arena Sør (Tiller): ca 100


Laget:

Mats Woldmo Hagen
Magnus Bjerke (k) - Sindre Myrvold Welo - Martin Kristoffer Berdal - Jørn André Hugdal
Mats Ingebrigtsen - Kjartan Ulstad - Espen Amandus Mathiassen
Gard Ragnar Killingberg - Robin Johansen Hermanstad - Sondre Bondø Garstad

Bytter:
61' Hermanstad --> Ronaldo Pah Paul
71' Garstad --> Vegard Eidet
76' Bjerke --> Preben Hald
76' Mathiassen --> Oskar Stølan
81' Ingebrigtsen --> Sindre Olufsen

Ubenyttede reserver: Marius Lundhaug Larsen, Henning Borgen Gladsø.Før kampen: Tillerbyen - Steinkjer

Postet av Tillerbyen Media den 26. Okt 2018

Tillerbyen er vertskap for Steinkjer i den siste serierunden i Norsk Tipping-ligaen lørdag ettermiddag.

Denne gjengen ønsker å avslutte sesongen med stil i det som er spillende trener Jørn André Hugdal (nr tre f.h.) sin siste kamp.


Tillerbyen FK - Steinkjer FK
26. serierunde Norsk Tipping-ligaen avdeling 5
Lørdag 27. oktober 2018 kl.12.00
TOBB Arena Sør (Tiller)

Åpen kiosk
Gratis inngang

Værvarsel til kampstart ifølge yr.no:
Sol, 1 grad


Det er duket for årets siste seriekamp for de blåkledde fra Tillerbyen, og denne lørdagen blir den aller siste som Tillerbyen Fotballklubb før laget overføres til moderklubben Tiller Idrettslag.

Lørdagen blir også siste kamp for spillende trener Jørn André Hugdal. Tynsetingen gir seg i sin rolle etter inneværende sesong, og det er alles mål å avslutte med tre poeng til ære for Jørn.

Men mot Steinkjer blir det uansett ikke enkelt. Nordtrønderne har de siste årene spilt jevnt med Tillerbyen, men Tillerbyen har et lite overtak med fire seiere på de fem siste innbyrdes kampene.

Steinkjer berget plassen i Norsk Tipping-ligaen etter en storseier over Kolstad (5-1) i forrige serierunde, så det vil være to lag som kan slippe seg løs og yte sitt beste denne runden.


Sikret NM-plass

I likhet med Steinkjer, spiller også Tiller i Norsk Tipping-ligaen neste år. Det var klart for flere runder siden, men i forrige seriekamp ble det 1-1 på Verdal, noe som sikret en direkteplass i 1. runde i neste års NM.

Det er en enorm prestasjon med årets sesongstart tatt i betraktning. Etter sju runder lå Tillerbyen helt sist på tabellen med fem poeng, og det etter å ha tapt en spesiell TV-kamp mot Melhus på hjemmebane.

Så fulgte en rekke på ti kamper uten tap, og plutselig var Tillerbyen en usannsynlig kandidat til en topplassering.

Med seier over Steinkjer lørdag, er Tillerbyen sikret en fantastisk 3. plass i avdelingen.


Noen ute, noen tilbake

Til oppgjøret mot Steinkjer begynner noen kropper å skrante etter en lang sesong, men de fleste i troppen er spilleklare til årets siste duell.

De som ikke blir med, er Alpha Doboyou, som sliter med rygge, og Andreas Druzkowski, som fikk brudd i to fingre i forrige runde. Fra før er Kristoffer Pires Ferreira (ankel) og Niklas Lyngvær Iversen (lyske) utilgjengelig en stund til.

I tillegg har keeper Erland Tangvik sluttet seg til landslagstroppen i futsal, og vil derfor ikke være i kamptropp på lørdag. Det vil heller ikke Ståle Stegavik være, som soner karantene (fire gule kort).

På den gledelige siden er det ventet at Ronaldo Pah Paul vil være i kamptropp. Tilgjengelig er også kaptein Magnus Bjerke og Kjartan Ulstad, som begge sonet karantene i forrige runde.


Tillerbyens kamptropp:
Offentliggjøres på Twitter før kampstart.Hugdal trer av

Postet av Tillerbyen Media den 25. Okt 2018

Spillende trener Jørn André Hugdal spiller og leder sin foreløpige siste kamp i helblått på lørdag.

Hugdal trapper ned etter inneværende sesong.


Rett før jul 2009. En litt beskjeden kar fra Tynset kommer på trening hos Tiller etter tidligere å ha vært noen år som junior i Rosenborg. Han forteller han er spiss, og får fortsette prøvespillet utover vinteren 2010.

Han ble nesten umiddelbart omskolert til midtstopper etter han signerte.

Og Tiller rykket opp til 2. divisjon ti måneder senere.

For Tiller, den gang Rødde og nå Tillerbyen ble det mange A-kamper i både 2.- og 3. divisjon - til sammen over 200.

Han var også en viktig bidragsyter til at Tillerbyen fra 2019 blir Tiller igjen.


Vemodig

Han har rukket å runde 30 år, og har nå valgt å ta seg en pause fra både trener- og spillerverv i klubben(e) han har tilbrakt sine ni siste år.

- Det er selvfølgelig veldig vemodig å forlate denne gjengen nå. Det har alltid vært morsomt å dra på treninger og kamper med flotte personer, men jeg har noe viktigere som fortjener å bli prioritert fremover, innleder Hugdal.

Før jul blir han nemlig tobarnsfar, og for å være med på et høyt nivå som i år, vil ikke tiden strekke til.

- Jeg har en fantastisk samboer som har latt meg holde på med dette lenge, og jeg er takknemlig for at hun er tålmodig med meg.


Aldri vært bedre

Når vi tar med Hugdal på "memory lane", innrømmer han at han har opplevd mye de siste ni årene på fotballbanen.

- Opprykket i 2010 og 2013 sitter selvfølgelig i, men jeg husker også den siste spilledagen i 2016 da vi berget plassen på målforskjell i det nye 3. divisjonssystemet. Det er vanskelig å trekke frem én enkelt opplevelse, for det har vært så mange av dem.

- Det har også vært en viktig del å få Tillerbyen tilbake i Tiller. Fremtiden i Tiller er lysende, og jeg vet at det gror veldig godt i aldersbestemt både på gutte- og jentesiden. Hvem vet hvor langt vi kan nå i løpet av de neste årene, forteller den avtroppende treneren.

- Spillergruppen som blir overlevert til nestemann er den beste i min tid som trener, og med Tiller sine nye fasiliteter tatt i betraktning, har forutsetningene for å lykkes aldri vært bedre.


Har blitt Tiller-mann

- Jeg har vært heldig som har fått vært med mange herlige personer både som spiller og trener. Spesielt vil jeg få nevne Marius Larsen gjennom mange år, og Eirik Utheim og Daniel Halgunset i år. Uten disse hadde vi ikke vært der vi er i dag.

Selv om Hugdal gir seg etter inneværende sesong, er han for øvrig ikke helt sikker på at lørdag blir hans siste opptreden i helblått.

- Jeg har lyst til å fortsette i fotballen i noen år til, og du skal vel ikke se bort fra at jeg ønsker å spille litt i løpet av 2019. Jeg har jo blitt Tiller-mann etter mine mange år her. Kanskje jeg kan erstatte Brage Rimol som spiss i 6. divisjon, humrer Hugdal.


Tillerbyen Fotballklubb og Tiller Idrettslag Fotball ønsker å takke Hugdal for mange flotte og sterke år. Samtidig ønsker vi Hugdal lykke til videre og selvfølgelig hjertelig velkommen tilbake dersom anledningen byr seg.


Bli med å hylle Hugdal du også.
Kom på siste hjemmekamp mot Steinkjer lørdag kl.12.00 og støtt blåtrøyene til en feiende flott avslutning på en stor 2018-sesong.Levert av IdrettenOnline