Evjen ny hovedtrener

Postet av Tillerbyen Media den 9. Nov 2018

Simon Hustad Evjen (27) vender hjem til sørsida og Tiller Idrettslag Fotball fra og med 2019-sesongen.

Evjen (t.h.) og sportssjef Daniel Halgunset.


Avtroppende Tillerbyen Fotballklubb og påtroppende Tiller Idrettslag Fotball er svært glade for å kunne meddele at sjetnmarkingen Simon Hustad Evjen er tilbake på TOBB Arena Sør som hovedtrener for herrer senior A i Norsk Tipping-ligaen 2019.

27-åringen kommer fra FK Kvik i 4. divisjon der han har vært hovedtrener de siste tre årene. Evjen ledet Kvik til 1.-, 2.- og 4. plass de tre siste sesongene, og tok seg i år til 1. runde i NM hvor de tapte 0-1 for Ranheim. Før den tid var han trener for moderklubben Sjetne IL, samt spiller for Tiller Fotball tilbake i 2009.

I tillegg er Evjen hovedtrener for Rosenborg Nasjonal G13 (Team BDO) og assistenttrener for Utleira Futsal. Han innehar B-lisens i trenerkurs.


Gleder seg til å vende "hjem"

De blåkledde fra Tillerbyen kan se frem til at Evjen returnerer på TOBB Arena Sør i blå overdel for første gang på ti år, men han er ikke akkurat ukjent med banen på Tonstad, ettersom han har sett svært mange kamper der de siste årene.

Nå kan han nesten ikke vente med selv å være en del av opplegget.

- Jeg er strålende fornøyd med å vende tilbake til Tiller Fotball og som hovedtrener for herrelaget. Det er en ære å få ta over etter Jørn (André Hugdal), som har vært den aller viktigste personen på og utenfor banen for Tillerbyen de siste årene. For meg blir det som å komme hjem, selv om jeg opprinnelig kommer fra nabobydelen. Jeg har tilbrakt mange timer på TOBB Arena Sør de siste årene for å se Tiller i aksjon, og jeg gleder meg vanvittig til å ta del i den positive atmosfæren som befinner seg i klubben for øyeblikket, meddeler Evjen.

- Tiller er en stor klubb som jeg har den største respekt for, og det vet jeg alt om ettersom jeg har vært her tidligere. Det er mye som skjer i klubben i disse dager, og jeg kan ikke vente med å komme i gang det med arbeidet jeg skal gjøre.


Sa nei til andre klubber

Kanskje ikke overraskende hadde Evjen tilbud fra flere klubber, både på samme nivå og faktisk høyere enn Tiller, men den nye hovedtreneren legger til grunn at det var noen faktorer som gjorde avgjørelsen etter hvert enkel.

- I Tiller er det mange gode personer som ønsker det samme. Jeg har alltid fått et inntrykk av at ting gjøres skikkelig, og det er få, om noen, tilfeldigheter som gjør at prestasjonene lyser. Min gode venn Marius Larsen har også fortalt meg mye om klubben og videre planer, og jeg må bare få berømme den jobben han og mange andre frivillige gjør i Tiller, opplyser Evjen.


- Fantastisk jobb i 2018

Evjen tar over et lag som havnet på en imponerende 3. plass i Norsk Tipping-ligaen avdeling 5 samt kapret en plass i neste års NM, og den nye hovedtreneren skryter av både spillere og trenere som klarte en stor bragd veldig få - egentlig kanskje ingen - trodde på forhånd.

- Det står stor respekt av årets sesong. Jeg vet at Hugdal, Eirik Utheim og resten av trenerteamet har gjort en fantastisk jobb med å nå denne målsettingen. Det er ikke en enkel liga å spille i, men de har sørget for at spillerne har prestert på topp nivå gjennom en lang sesong.

Samtidig forteller Evjen at han gleder seg til å få jobbe med lagets gode spillere.

- Det er utvilsomt en solid spillerstall som finnes her. Mange av spillerne har blitt utviklet her gjennom de siste årene, og nå starter jobben med å prøve å beholde de fleste for å utvikle de ytterligere. Jeg gleder meg til å treffe dem alle sammen.

På spørsmål om hva vi kan forvente av et "Evjen-lag", svarer han følgende:

- Kort sagt prøver mine lag å trene og spille på en måte som utvikler spillerne og er artig å utføre og se på. Lykkes vi med det, og bygger videre på det meget gode fundamentet som er lagt fra før, kan det bli et nytt fint år for Tiller i 2019. Men det krever ekstremt hardt arbeid fra alle involverte, noe som alltid er det viktigste for suksess.


Tiller Idrettslag Fotball ønsker Simon Hustad Evjen hjertelig velkommen tilbake til klubben, denne gang som hovedtrener for herrer senior A.

Klubben har også en oppdatering angående resterende støtteapparat som er ventet å bli offentliggjort snarest.Sportssjefen informerer

Postet av Tillerbyen Media den 30. Okt 2018

Sportssjef Daniel Halgunset forteller om tingenes tilstand, og det er positive tilbakemeldinger.


De blåkledde fra Tillerbyen avsluttet en svært lovende 2018-sesong på en imponerende 3. plass, der absolutt alle utenforstående avskrev gutta i helblått etter sju serierunder. Etter tapet i TV-kampen i slutten av mai, lå nemlig Tillerbyen helt sist på tabellen i Norsk Tipping-ligaen avdeling 5.

Så begynte gutta å vinne, og de sluttet ikke.

De berget plassen med fire kamper igjen å spille, de sikret NM-plassen i nest siste serierunde og de fikset til slutt en pallplassering på en svært jevn tabell.


Positive spillersamtaler

2019-sesongen har alt startet, ifølge Halgunset.

- I perioden som kommer nå, kan vi ikke sette oss ned for å hvile på de berømte laurbærene. Vi vet vi har en jobb å gjøre, men det er også en jobb vi allerede er godt i gang med, forteller sportssjefen.

- Vi har nettopp gjennomført en strålende 2018-sesong, men vi begynte med spillersamtaler første uken rett etter vi var sikker på at vi spilte i Norsk Tipping-ligaen også neste år. Disse samtalene har vært veldig positive. De aller fleste i spillergruppa har allerede varslet at de ønsker å bli med neste år når vi blir Tiller, og det er en meget lovende start.


Hyller Hugdal

Halgunset er krystallklar på at gutta i helblått vil være et lag å se opp for også i 2019.

- Vi har mange spillere som har vært med her i mange år nå, og den kontinuiteten er veldig viktig for oss. Så skal vi bygge videre på det vi allerede har, men det er også viktig å tenke på at vi bygger alltid ting steg for steg.

Sportssjefen hyller også den avtroppende spillende treneren Jørn André Hugdal, som foreløpig har spilt og ledet sin siste Tillerbyen-kamp.

- Hugdal har vært en stor brikke i vårt lille puslespill, og han har lagt ned en stor jobb som er verdsatt hos alle. Vi har stor forståelse for valget hans, og vi ønsker han alt godt videre. Så har vi også et lite ønske om at han returnerer i helblått ved en senere anledning, innrømmer Halgunset, som kan meddele følgende om trenerkabalen til neste år:

- Helt fra da Hugdal varslet at han ikke ble med neste år, har vi jobbet med trenerkabalen i kulissene. Det er en kabal som alltid vil være utfordrende å løse, men vi har kanskje noe å fortelle breddefotballverdenen i løpet av de nærmeste dagene.Hugdal trer av

Postet av Tillerbyen Media den 25. Okt 2018

Spillende trener Jørn André Hugdal spiller og leder sin foreløpige siste kamp i helblått på lørdag.

Hugdal trapper ned etter inneværende sesong.


Rett før jul 2009. En litt beskjeden kar fra Tynset kommer på trening hos Tiller etter tidligere å ha vært noen år som junior i Rosenborg. Han forteller han er spiss, og får fortsette prøvespillet utover vinteren 2010.

Han ble nesten umiddelbart omskolert til midtstopper etter han signerte.

Og Tiller rykket opp til 2. divisjon ti måneder senere.

For Tiller, den gang Rødde og nå Tillerbyen ble det mange A-kamper i både 2.- og 3. divisjon - til sammen over 200.

Han var også en viktig bidragsyter til at Tillerbyen fra 2019 blir Tiller igjen.


Vemodig

Han har rukket å runde 30 år, og har nå valgt å ta seg en pause fra både trener- og spillerverv i klubben(e) han har tilbrakt sine ni siste år.

- Det er selvfølgelig veldig vemodig å forlate denne gjengen nå. Det har alltid vært morsomt å dra på treninger og kamper med flotte personer, men jeg har noe viktigere som fortjener å bli prioritert fremover, innleder Hugdal.

Før jul blir han nemlig tobarnsfar, og for å være med på et høyt nivå som i år, vil ikke tiden strekke til.

- Jeg har en fantastisk samboer som har latt meg holde på med dette lenge, og jeg er takknemlig for at hun er tålmodig med meg.


Aldri vært bedre

Når vi tar med Hugdal på "memory lane", innrømmer han at han har opplevd mye de siste ni årene på fotballbanen.

- Opprykket i 2010 og 2013 sitter selvfølgelig i, men jeg husker også den siste spilledagen i 2016 da vi berget plassen på målforskjell i det nye 3. divisjonssystemet. Det er vanskelig å trekke frem én enkelt opplevelse, for det har vært så mange av dem.

- Det har også vært en viktig del å få Tillerbyen tilbake i Tiller. Fremtiden i Tiller er lysende, og jeg vet at det gror veldig godt i aldersbestemt både på gutte- og jentesiden. Hvem vet hvor langt vi kan nå i løpet av de neste årene, forteller den avtroppende treneren.

- Spillergruppen som blir overlevert til nestemann er den beste i min tid som trener, og med Tiller sine nye fasiliteter tatt i betraktning, har forutsetningene for å lykkes aldri vært bedre.


Har blitt Tiller-mann

- Jeg har vært heldig som har fått vært med mange herlige personer både som spiller og trener. Spesielt vil jeg få nevne Marius Larsen gjennom mange år, og Eirik Utheim og Daniel Halgunset i år. Uten disse hadde vi ikke vært der vi er i dag.

Selv om Hugdal gir seg etter inneværende sesong, er han for øvrig ikke helt sikker på at lørdag blir hans siste opptreden i helblått.

- Jeg har lyst til å fortsette i fotballen i noen år til, og du skal vel ikke se bort fra at jeg ønsker å spille litt i løpet av 2019. Jeg har jo blitt Tiller-mann etter mine mange år her. Kanskje jeg kan erstatte Brage Rimol som spiss i 6. divisjon, humrer Hugdal.


Tillerbyen Fotballklubb og Tiller Idrettslag Fotball ønsker å takke Hugdal for mange flotte og sterke år. Samtidig ønsker vi Hugdal lykke til videre og selvfølgelig hjertelig velkommen tilbake dersom anledningen byr seg.


Bli med å hylle Hugdal du også.
Kom på siste hjemmekamp mot Steinkjer lørdag kl.12.00 og støtt blåtrøyene til en feiende flott avslutning på en stor 2018-sesong.Hermanstad i A-stallen

Postet av Tillerbyen Media den 25. Jul 2018

Unggutten har signert en A-lagskontrakt. Her er siste nytt fra Tillerbyen.

Hermanstad er nå A-lagsspiller i Tillerbyen.


Tillerbyen Fotballklubb, fra 2019 en del av Tiller Idrettslag Fotball, er glad for å kunne meddele at Robin Johansen Hermanstad (18) har signert en A-lagskontrakt.

Den unge angrepsspilleren har de siste ukene før sommerferien trent regelmessig med A-laget og gjort sine saker meget bra, foreløpig toppet med en avgjørende scoring i 3-1-seieren over Ottestad på bortebane i juni.

Kvålsgutten Hermanstad føyer seg inn i rekken av juniorer som har tatt steget opp på A-laget, deriblant Sindre Olufsen, Vegard Eidet og Oskar Stølan.


Devle til Sverige - ingen juniorlag i høst

Med Hermanstad i A-stallen, har det også vært en spiller ut.

Ole Martin Devle, som gjennom store deler av 2018-sesongen har gått skadet, flytter straks til Stockholm for å studere.

Didrik Østlyng Tingstad (19), som i likhet med Hermanstad har trent med A-laget den siste tiden, skal i militærtjeneste fra 10. august, og tiden i Tillerbyen er dermed snart ved veis ende.

I høstsesongen stiller Tillerbyen lag i Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon) og 6. divisjon. Juniorlaget ble trukket fra seriespill rett før sommerferien grunnet et enda tettere samarbeid med Tiller IL Fotball, kun måneder før klubbene blir én.

Samtidig er det flere potensielle nye spillere på treninger for tiden, deriblant gamle kjente.

Vi vil holde dere oppdatert både på hjemmeside og i sosiale medier vedrørende spillerlogistikk den nærmeste tiden.


Vi ønsker å takke Ole Martin Devle for hans enestående innsats i Tillerbyen FK gjennom de fire siste årene, og vi ønsker han lykke til med sine studier i Sverige.

Samtidig ønsker vi Robin Johansen Hermanstad velkommen som permanent A-lagsspiller!
Juniorer med A-kontrakt

Postet av Tillerbyen Media den 9. Mar 2018

Oskar Stølan og Vegard Eidet signerer.

Oskar (t.v.) og Vegard. I midten sportssjef Daniel Halgunset.


De blåkledde fra Tillerbyen fortsetter å vise sin tillit til de yngre spillerne i klubben, og nå har to nye lovende unggutter signert sine første A-kontrakter.

Forsvarsspiller Oskar Stølan og angrepsspiller Vegard Eidet (begge født i '99) er klare for en svært spennende 2018-sesong.


Begge kan være i troppen som gjester naboene Heimdal i en treningskamp mandag 12. mars kl.21.00.Levert av IdrettenOnline