- Fortsatt mye å spille for

Postet av Tillerbyen Media den 2. Okt 2018

- Sesongen er ikke over for Tillerbyen, bedyrer trener Eirik Utheim.

Utheim benekter at Tillerbyen er ferdig med årets sesong.


Tillerbyen-trener Eirik Utheim var en lettet og glad mann da blåtrøyene sikret en ny kontrakt på nivå fire i norsk fotball etter en komfortabel 4-0-seier over Ottestad på lørdag.

Selv hadde Utheim arbeidsvakt denne dagen, så han måtte sette sin lit til sportssjef Daniel Halgunset og keepertrener Marius Larsen på sidelinja mens medtrener Jørn André Hugdal var å finne i startoppstillingen.

Uten at han trengte å bite negler av den grunn.

- Vi har et bredt og dyktig støtteapparat, og det har vist seg å være gull verdt gjennom årets sesong. På lørdag tok vi kommandoen fra start, helt etter planen, og vant etter hvert ganske fortjent. Det er svært gledelig, forteller Utheim.


Vendepunkt etter TV-kamp

Tillerbyen lå helt sist på tabellen etter sju serierunder, da det ble 1-0-tap for Melhus i TV-kampen som ble vist på Eurosport Norge. Foran over 700 tilskuere på TOBB Arena Sør sviktet blåtrøyene sine mange supportere, og Utheim innrømmer at denne kampen ble et slags vendepunkt.

- Vi ble dømt nedenom og hjem både før sesongen og ikke minst etter denne kampen. Spillerne tok dette med fatning, og den påfølgende treningsuka var kanskje den beste vi har hatt. Så slo vi Kolstad på bortebane, og deretter kom det en lang rekke kamper uten tap (ti strake, red. anm.), meddeler Utheim.

- Selv om vi hadde noen resultater mot oss for noen uker tilbake, har vi funnet veien tilbake til vinnersporet igjen. Det er takket være en bred og solid spillerstall som virkelig har stått opp for hverandre.


Ønsker topp 5

Men sesongen er langt fra over for de blåkledde fra Tillerbyen. Mens det jobbes hardt i kulissene med overgangen fra Tillerbyen til Tiller i forkant av neste år, er det også fire kamper som gjenstår i årets Norsk Tipping-liga.

Nå står det om å sikre en plass i neste års NM.

- Vi går selvfølgelig for det. Vår sesong er ikke over ennå, selv om vi har berget plassen med fire kamper igjen. Vi skal opp mot fire tøffe motstandere, og vi vil svært gjerne havne på topp 5 som gir en billett inn i 1. runde i neste års NM - det er kun det vi fokuserer på nå. Vi har fortsatt veldig mye å spille for, sier Utheim.
- Nå gleder vi oss veldig

Postet av Tillerbyen Media den 15. Apr 2018

Tillerbyen-trener Eirik Utheim snakker om vinteren, våren og framtiden.

Utheim under treningskamp mot Steinkjer i februar. Foto: Marius L. Larsen.


De blåkledde fra Tillerbyen har opplevd noen spesielle uker både på og utenfor banen i det siste.

De røk ut av Norgesmesterskapet før det i hele tatt startet, da de tapte 3-0 for Trygg/Lade på en laber dag på Tempe kunstgress. Så gikk de i kjelleren og leverte en mye bedre treningskamp mot Nardo noen dager senere, der Tillerbyen ledet 2-1 og var i større perioder i kampen det beste laget, selv om det ble 3-2-tap helt på tampen.

Så var det duket for et spennende årsmøte i Tiller Idrettslag tidligere denne uken, der 54 stemmeberettigede stemte for at Tillerbyen blir en del av Tiller fra og med 2019.

For Tiller-gutten Utheim var dette svært gledelig.

- Det er alltid godt å komme hjem, og det er flott å se at klubbene endelig er 100 % enige om veien videre. Dette letter arbeidet for begge parter i den videre utviklingen, og nå står vi sammen sterkere og større enn noen gang, forteller treneren.


Gratis inngang på TOBB Arena

Det har derimot vært litt begge deler _på_ banen gjennom vinteren. Tillerbyen har levert flere sterke kamper, men det har også vært noen som har vært langt under pari.

Utheim er uansett ikke bekymret før seriestarten på mandag.

- Vi vet at vinteren er som den alltid er; lang, kald og med blandede følelser. Vi har levert noen solide kamper, spesielt i det siste mot blant annet Sverresborg (6-1 i NM-kvalik) og Nardo, og så vet vi at vi har en del å gå på.

Mandag kl.19.00 er Tillerbyen vertskap for Levanger 2, og Utheim vet at de første kampene kan bli oppgjør preget av mange dueller.

- Det kommer til å smelle mot Levanger 2 på mandag, og så blir det vel et nytt knokkeloppgjør mot Byåsen på lørdag. Her vil vi ikke få noe gratis, men vi skal være klare for det som kommer. Jeg håper at bydelen tar turen på TOBB Arena på mandag for å støtte oss i jakten på en god start. Det er gratis inngang og det er meldt skikkelig gode værforhold, så vi håper på et godt oppmøte.

- Nå gleder vi oss veldig til å komme i gang!- Vel overstått periode

Postet av Tillerbyen Media den 3. Mai 2017

Spillende trener Jørn André Hugdal ser tilbake på en solid toukersperiode, og har blikket festet på de kommende kampene.

Spillende trener Jørn André Hugdal i aksjon mot Charlottenlund i første kvalifiseringsrunde til NM. Foto: Marius L. Larsen.


De blåkledde fra Tillerbyen har spilt fire tøffe kamper på 13 dager i årets serieåpning som startet andre påskedag. Tre av dem var i Norsk Tipping-ligaen avdeling 5 mens den siste var i Norgesmeterskapet (NM).

Med to sterke seiere over Steinkjer (1-0) og Orkla (4-1), ble det exit i NM mot Byåsen TF (1-2) få dager senere før perioden ble rundet av med et uavgjortsresultat borte mot Verdal (0-0).

Hugdal er svært fornøyd med både innsats og prestasjoner på disse 13 dagene.

- Mot Steinkjer og Orkla synes jeg vi vinner fullt fortjent. En tøff bortekamp på Guldbergaunet ble kronet med en sterk seier, og vi gjorde grovjobben etter vi satte inn 1-0. Mot Orkla er vi dødelig effektive i åpningsminuttene, og punkterer på en måte kampen i løpet av det første kvarteret, forteller forsvarsspilleren.


Kan bedre

Men selvfølgelig hadde treneren sett et annet utfall av NM-kampen mot Byåsen TF.

- Jeg synes ikke vi gjør en god kamp mot Byåsen, men vi leder fortjent til pause. Dessverre slet vi med avstandene i laget utover i andre omgang, og samtidig blir vi tvunget til å gjøre flere bytter. Mulig det sa noe i beina på spillerne etter den tredje kampen på ti dager.

Mot Verdal i serien tre dager senere fikk hjemmepublikumet på Coop Arena aldri oppleve en fyrverkeri av en kamp.

- Verdal var en ny tøff batalje, og det ble mye stopp i spillet slik at vi aldri fikk den flyten vi trengte framover i banen. 0-0 var vel et riktig resultat ut ifra sjanser og ballinnehav, men jeg tror nok at både Verdal og oss selv kan bedre, meddeler Hugdal.


- Skal opp og fram

Blåtrøyene fra Trondheim sør vil uansett ikke legge seg ned riktig ennå. Sesongen er bare så vidt i gang, og mai vil komme med nye utfordringer.

På fredag er Tillerbyen vertskap for Molde 2, før turen går videre til Bodø og Junkeren søndag 14. mai mens Mosjøen venter på TOBB Arena helga etter. Måneden rundes av med en bortekamp mot forhåndsfavoritten Stjørdals-Blink, og Hugdal håper det unge Tillerbyen-laget er klar for oppgavene i vente.

- Nå har vi vært gjennom en tøff toukersperiode med mange kamper, og det vil nok normalisere seg i de kommende ukene, men vi vet at hver kamp blir tøffere og tøffere.

- Vi har en veldig ivrig gjeng som skal opp og fram, og det skal synes i de harde mai-oppgjørene. Vi har skapt noen overskrifter her i innledningen, og vi skal fortsette å vise resten av avdelinga hva vi kan, sier Hugdal.- Vi gleder oss enormt

Postet av Tillerbyen Media den 16. Apr 2017

Spillende trener Jørn André Hugdal (29) forteller at Tillerbyen ser fram til en svært hektisk periode etter påskeferien.

Hugdal i aksjon mot Strindheim TF i treningskamp for noen dager siden. Foto: Marius L. Larsen.


De blåkledde fra Tillerbyen har trent godt og hardt gjennom hele vinteren med minimale skadefravær, og nå skal trønderne være klare for noen hektiske og svært spennende uker fra og med andre påskedag.

Steinkjer venter på Guldbergaunet Stadion i serieåpningen i nye Norsk Tipping-ligaen før Orkla gjester TOBB Arena fire dager senere.

Onsdag 26. april skal Tillerbyen prøve å slå ut Byåsen Toppfotball i Norgesmesterskapet, mens måneden avsluttes borte mot Verdal tre dager senere.


Stigende formkurve

Hugdal forteller at laget har ingenting uoppgjort i oppkjøringa.

- Vi har hatt svært gode forhold på Lerkendal og TOBB Arena i vinter, og vi opplever at vi har en læringsvillig og engasjert spillergruppe. Nå skal vi ikke stå tilbake på noe - det er bare på peise på, sier Tillerbyens nummer 3 før han fortsetter:

- Selv om vi startet litt ruskete i vinter, er formkurven stigende. Vi skal spille fire kamper på 13 dager, og vi skal være i angrepsposisjon fra første spark.

- Vi gleder oss enormt til det hele sparkes i gang for alvor, innrømmer en entusiastisk Hugdal.


Fint at folk ikke vet

Tynsetingen, som for øvrig har vært i Tiller og Tillerbyen siden tidligvinteren 2010, er klar for sin åttende sesong på sørsida av byen, og han forventer at det blir en svært jevn avdeling i årets Norsk Tipping-liga.

- Vi har blitt spådd som både kandidat til opprykk og nedrykkslag, så vi lever fint med at folk ikke vet så mye om oss. Jeg tror vi vil overraske positivt fra start av, men hver kamp vil nok telle også i årets sesong, så vi kan ikke hvile på laurbærene, sier Hugdal før han avslutter:

- Det kribler mye hver dag nå, så nå må vi snart komme i gang!Levert av IdrettenOnline